Tutorlæger søges for medicinstuderende der starter i august måned

Holstebro Kommune finder bolig og inviterer til sociale arrangementer, når medicin-studerende kommer til byen i tre uger.

Og de lokale tutorlæger står klar med åbne arme, for de studerende beriger hverdagen i almen praksis. I løbet af august tager praktiserende læge Dorte Navntoft i Holstebro for tredje gang imod medicinstuderende fra Aarhus Universitet i et 10 dage langt klinikophold i almen praksis. Denne gang får hun måske to studerende på én gang – det er i hvert fald hendes ønske.

Og vi går “all in”, for de er sindssygt dygtige, selv om de stadig er studerende – og vi kan godt lide at være med til at uddanne læger, siger Dorte Navntoft, der ser frem til igen at være tutorlæge her i 2016.

Sammen med sine to kompagnoner har hun derfor brugt megen tid på at udvælge patienter til de konsultationer, som de studerende gennemfører alene. I Holstebro-praksissen er tutorforløbet nemlig organiseret ud fra ideen om dobbelt-konsultationer: Først kommer patienten ind til den medicinstuderende, og dernæst kommer én af de tre læger i praksis ind over for at sikre, at alt er ok.

Selvfølgelig ændrer det på vores dag, og det betyder en mindre indtægtsnedgang i den periode, hvor det foregår. Men vi får en masse interessante, faglige diskussioner, og patienterne synes, det er spændende, siger hun.

Rekruttering: Ok at bo i Holstebro
Dertil kommer, at et tutorforløb kan være med til at rekruttere læger til udkantsområder. I hvert fald viser erfaringerne fra Holstebro, at selv skeptiske studerende med hang til Aarhus og København kan opdage, at det er ok at bo i Holstebro, fortæller Dorte Navntoft:

Den første studerende, vi havde i tutorforløb, kunne vi f.eks. senere ansætte i vores praksis som uddannelseslæge – men hun kom nu også fra Skjern (…)

Det er en udvikling, som Holstebro Kommune bakker op om: Dorte Navntoft fortæller, at en bolig står parat, når en medicinstuderende ankommer til byen, en cykel er til rådighed, og man bliver inviteret til koncert, vinterbadning m.v. – selv en bævertur har været på programmet – så mulighederne i kommunen bliver synlige.

Vi giver den med andre ord fuld gas denne ene gang om året. Hvis det foregik oftere, ville det nok blive mere hverdagsagtigt, men som det er, får vi masser af energi og inspiration af at åbne dørene for de medicinstuderende og al deres viden i en kort periode, siger Dorte Nordtoft og tilføjer: Vores patienter udtrykker det egentlig klart, når de siger til de studerende: Vi vil så gerne have jer herud!

Læs om Aarhus Universitets tutorforløb

Comments are closed.