Palliativ Sansestue i Center for Sundhed

Det er allerede velkendt, at brugen af sansestimulering i forbindelse med eksempelvis operationer, fødsler eller borgere med demens har en positiv indvirkning på smerter, stress og angst. Holstebro Kommune ønsker derfor at undersøge, om sansestimulering med musik, billeder og lys også kan være til gavn for terminale patienter.

Tanken er, at sansestimuleringen kan være med til at gøre døende patienter mere rolige og derved mere nærværende, fordi behovet for beroligende medicin sænkes. Drivkraften bag projektet er at skabe den mest værdige sidste tid for borgeren og pårørende.

Der er derfor etableret en sansestue på MTO-pladserne i Center for Sundhed, som vil blive indviet ved årsskiftet. Der er blandt andet installeret en stemningsvæg med musik og døgnrytmelys på stuen, som skal bidrage til at skabe rammerne for en tryg og rolig oplevelse for både patienter og pårørende.

Stemningsvæggen er et stort lærred, hvor der vises små filmsekvenser af ca. et kvarters varighed. Det kan f.eks. være en strand med rolige bølger mod strandkanten, eller en løvskov med en svag vind, der griber bladene. Lyden til filmene er enten den naturlige lyd fra videoen, eller musik komponeret af 4 elever fra MGK MidtVest.

Spørgsmål om Sansestuen henvises til:

Centerleder – Center for Akutfunktioner og Sygeplejeklinik – Helle Laursen på tlf. 9611 4321 Eller:

Teamleder – Center for Akutfunktioner og Sygeplejeklinik – Karen Aaberg Markussen på tlf. 9611 4323.

Comments are closed.