Gratis rygestopmedicin i kombination med professionel rådgivning

Flotte stoprater, hvor 72% af dem, der gennemfører forløbet, er røgfri efter forløbets afslutning og 54% et halvt år efter rygestoppet.

Stor effekt

Storrygere der bor eller er ansat i en af de 6 kommuner i Vestklyngen har siden d. 1. april 2015 haft mulighed for gratis at få rygestopmedicin i kombination med rådgivning. Det har mere end 1.000 borgere valgt at benytte sig af. Mange af dem har hørt om tilbuddet hos egen læge, så tusinde tak for god opbakning!

De foreløbige data viser flotte stoprater: 72 % (269 ud af 372) af dem, der gennemfører forløbet, er røgfri efter forløbets afslutning og 54 % (57 af 106) et halvt år efter rygestoppet.

Gratis rygestopmedicin i op til 4 uger til storrygere – nye materialer

Tilstrømningen af deltagere har været større end forventet – og budgetteret. For at kunne hjælpe så mange storrygere som muligt er tilbuddet om gratis rygestopmedicin reduceret fra 8 til 4 uger.

Mulighed for at henvise

Der er igangsat et arbejde på nationalt niveau med at etablere en fælles elektronisk henvisningsprocedure. Indtil den er på plads skal I blot gøre, som I plejer. Hvis I sender en henvisning, skal den være kort og behøver kun indeholde ordet ’rygestop’ og patientens telefonnummer.

Patienten kontaktes derefter af en kommunal rygestoprådgiver og tilbudt en afklarende samtale. Fordelen ved at sende en henvisning er, at der på den måde er større chance for, at patienten kommer i gang med et rygestop.

Fakta om Storrygerprojektet

Det særlige tilbud om gratis rygestopmedicin til storrygere er led i et 3-årigt projekt ”Forstærket indsats overfor storrygere i Vestklyngen”, der støttes med 6 mio. kr. fra Sundhedsministeriet.

De 6 deltagerkommuner er Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkjøbing-Skjern og Struer. Holstebro Kommune deltager med repræsentation i hhv. styre- og arbejdsgruppen.

Comments are closed.