Rygestop

Målgruppe

Tilbuddet henvender sig til patienter, der ønsker hjælp til et rygestop. Patienten skal være bosiddende i – eller arbejde på en virksomhed beliggende i – Holstebro Kommune.

Formål

Formålet med rygestoprådgivning er, at give patienten viden om og redskaber til at kickstarte og håndtere et rygestop.

Tilbuddene

Forud for forløbet er der en afklarende samtale i Center for Sundhedsfremme og Forebyggelse, hvor patientens ønsker og behov afklares. Rygestoprådgivningen tilbydes i grupper eller individuelt:

  • Kom og Kvit – bliv røgfri i dit tempo. kom og kvit er fleksibel grupperådgivning. Der er mulighed for at deltage på kursusgange, få tilsendt sms, mail eller tlf.-rådgivning. Kursusgange har 8 forskellige temaer.
  • Individuel rådgivning. Patienten deltager i individuel rådgivning hos en rygestoprådgiver. Der er mulighed for forskellige løsninger, f.eks. hvis patienten ønsker deltagelse sammen med en ægtefælle eller en ven.
  • Gratis rygestopmedicin til storrygere. Der tilbydes gratis rygestopmedicin i op til 4 uger til storrygere (+ 15 cigaretter dagligt). Gratis rygestopmedicin kan fra 1. januar 2018 fås én årligt pr. borger. Tilbuddet forudsætter deltagelse i rygestoprådgivning.
  • Lokale rygestoptilbud. Der tilbydes lokale rygestophold på virksomheder eller i lokalområder. Et lokalt hold forudsætter mindst 10 deltagere.

Henvisning

Henvisning foregår via korrespondance, tlf. eller e-mail ELLER ved at patienten selv henvender sig i Center for Sundhedsfremme og Forebyggelse.

Comments are closed